Algemene Voorwaarden

Laatst wijziging op: 28 November, 2023

Artikel 1: Definities

  1. Opdrachtnemer: Vertical Force, 84236361 ), gevestigd te (3192AM) Rotterdam aan het adres Makreelstraat 24.

  2. Opdrachtgever: de (beoogde) contractspartij van Opdrachtnemer.

  3. Overeenkomst: de tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever gesloten overeenkomst.

  4. Partijen: Opdrachtgever en Opdrachtnemer gezamenlijk.

  5. Offerte: Een schriftelijk aanbod van Opdrachtnemer, zoals dat aan Opdrachtgever is verstrekt en toegelicht.

Artikel 2: Algemeen

  1. Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer waarop Opdrachtnemer deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard, voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken.

  2. Eventuele afwijkingen op deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

  3. Indien een of meerdere der bepalingen in deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd mochten worden, blijven de overige bepalingen volledig van toepassing. Partijen zullen alsdan in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen, ter vervanging van de nietige c.q. vernietigde bepalingen, overeen te komen, waarbij voor zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht worden genomen.

Artikel 3: Offerte

  1. Een offerte van Opdrachtnemer is, voor Opdrachtgever, vrijblijvend tenzij in de offerte schriftelijk uitdrukkelijk anders wordt vermeld.

  2. Een offerte is zestig (60) dagen geldig, gerekend vanaf dagtekening van de offerte, tenzij in de offerte anders is aangegeven.

  3. Opdrachtnemer is aan de inhoud van een offerte gebonden wanneer Opdrachtgever, binnen 30 dagen na dagtekening van de offerte, zijn akkoord schriftelijk kenbaar maakt. Indien deze schriftelijke kennisgeving na zestig (30) dagen plaatsvindt, heeft Opdrachtnemer het recht om af te wijken van de offerte.

Artikel 4: De Overeenkomst

  1. Een door Opdrachtgever, schriftelijk, voor akkoord bevestigde offerte wordt door Opdrachtnemer vastgelegd in een overeenkomst. De overeenkomst heeft slechts werkende kracht indien door Opdrachtgever is ondertekend.

  2. Een overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij partijen uitdrukkelijk en schriftelijk in de overeenkomst anders zijn overeengekomen.

  3. Indien een overeenkomst wordt aangegaan voor bepaalde tijd komen partijen een feitelijke datum van aanvang én beëindiging van de werkzaamheden overeen.

  4. Opzegging van een overeenkomst moet ten minste zeven (7) dagen voor het beëindigen van een contractperiode schriftelijk worden opgegeven aan Opdrachtnemer. In de eerste maand is er ten alle tijden de mogelijkheid om de overeenkomst op te zeggen (minimaal een (1) dag voor het einde van de eerste maand). De bewijslast van ontvangst van de opzegging ligt bij de Opdrachtgever. Opdrachtnemer zal op verzoek de opzegging bevestigen. In alle andere gevallen zal er maandelijks gefactureerd worden totdat een van de partijen de overeenkomst opzegt in overeenstemming met de eerder genoemde voorwaarden.

  5. Indien een overeenkomst voor bepaalde tijd door partijen stilzwijgend wordt voortgezet nadat de looptijd van de overeenkomst is verstreken, dan wordt deze geacht te zijn voortgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Artikel 5: De prestatie en voltooiing

  1. Opdrachtnemer zal de overeenkomst naar goed inzicht en beste vermogen uitvoeren.

  2. Opdrachtnemer kan niet garanderen dat met de door hem uitgevoerde werkzaamheden immer het door Opdrachtgever gewenste resultaat bereikt wordt. Dit wil zeggen dat Opdrachtnemer niet verantwoordelijk is voor de aantallen afspraken en/of klanten die er voortvloeien uit de samenwerking.

  3. Opdrachtnemer handhaaft een garantiebeleid dat enkel geldig is als een reguliere leadgeneratie campagne wordt uitgevoerd, indien Opdrachtgever wenst de leads meer vragen te laten vullen (anders dan naam, bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer) of direct een afspraak online te laten inplannen vervalt deze garantie. Een lead betekent de naam, evt. bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer van iemand die zijn contactgegevens heeft achtergelaten via de campagne van Opdrachtnemer.

  4. Opdrachtnemer handhaaft een garantiebeleid dat niet geldig is zodra er korter geadverteerd wordt dan 30dagen of niet het hele advertentiebudget gebruikt wordt wegens redenen buiten het bereik van Opdrachtnemer is het garantiebeleid niet van toepassing.

  5. Het garantiebeleid vanOpdrachtnemer is enkel geldig zodra Opdrachtnemer de volledige vrijheid krijgt in de opmaak & strategie van de campagnes. Mocht Opdrachtgever niet akkoordzijn met de werkwijze, invalshoeken, teksten en/of afbeeldingen vanOpdrachtnemer, en mocht Opdrachtgever dus een andere aanpak willen hanteren, dan vervalt de garantie automatisch aangezien Opdrachtnemer op deze wijze beperkte invloed heeft op de uitkomst van de campagne.

  6. Voor Opdrachtnemer geldende termijnen zijn niet fataal, tenzij partijen in de overeenkomst uitdrukkelijk en schriftelijk anders zijn overeengekomen. Een overeengekomen voor Opdrachtnemer geldende termijn gaat eerst in nadat de Overeenkomst is gesloten en alle voor de uitvoering van de Overeenkomst noodzakelijke gegevens in het bezit zijn vanOpdrachtnemer. Een overeengekomen voor Opdrachtnemer geldende termijn wordt minimaal verlengd met het aantal dagen dat is verstreken tussen het moment van totstandkoming van de Overeenkomst en het moment waarop alle voor de uitvoering van de Overeenkomst noodzakelijke gegevens in het bezit van Opdrachtnemer zijn gekomen.

  7. Opdrachtgever stelt toegang tot FacebookBusiness Manager beschikbaar ten behoeve van Opdrachtnemer, om uitvoering te kunnen geven aan de prestatie.

  8. Opdrachtnemer heeft het recht om de opdracht(deels) door derden te laten uitvoeren.

  9. Indien overeengekomen is dat de overeenkomst in fasen wordt uitgevoerd kanOpdrachtnemer de uitvoering van de onderdelen uit een latere fase opschorten tot dat de Opdrachtgever de resultaten van de voorafgaande fase heeft goedgekeurd en/of betaald.

  10. Wanneer in de overeenkomst een termijn overeengekomen is voor de voltooiing van bepaalde werkzaamheden is dit te allen tijde een indicatieve termijn maar nooit een fatale termijn. IndienOpdrachtnemer, ongeacht de omstandigheden en oorzaken, verwacht een termijn te overschrijden zal Opdrachtnemer Opdrachtgever hiervan zo spoedig mogelijk in kennis stellen.

Artikel 6: Prijs en betaling

  1. Prijzen Exclusief BTW: Tenzij expliciet en schriftelijk anders overeengekomen in de overeenkomst, zijn alle prijzen die de Opdrachtnemer hanteert exclusief BTW en andere overheidsheffingen.

  2. Tariefstructuur en Externe Kosten: Behalve wanneer schriftelijk anders overeengekomen (zoals bij een vaste prijsafspraak of een wijziging in de opdracht), verricht de Opdrachtnemer werkzaamheden tegen een maandelijks tarief. Eventuele externe kosten worden rechtstreeks doorberekend aan de Opdrachtgever. Voorschotten worden verrekend bij de laatste factuur. De Opdrachtnemer overlegt altijd met de Opdrachtgever alvorens extra kosten te maken.

  3. Facturatie en Vooruitbetaling: De Opdrachtnemer incasseert de betalingen maandelijks en vooraf via een specifiek bankrekeningnummer. De overeenkomst wordt automatisch maandelijks verlengd vanaf de startdatum van de samenwerking (eerste betaling).

  4. Betalingstermijn en Methode: Betalingen door de Opdrachtgever aan de Opdrachtnemer moeten worden gedaan op een door de Opdrachtnemer aangewezen bankrekening, zonder opschorting of verrekening, in euro's, en binnen veertien (14) dagen na de factuurdatum. Voorschotten moeten op de factuurdatum zelf betaald worden.

  5. Gevolgen van Niet-tijdige Betaling: Bij gebreke van volledige en tijdige betaling door de Opdrachtgever, treedt de Opdrachtgever automatisch in verzuim. Dit houdt in:

    a. Een rente van 1,5% per maand over het openstaande bedrag.

    b. Buitengerechtelijke incassokosten van 15% van het openstaande bedrag, met een minimum van € 250,00.

    c. Indien juridische stappen worden ondernomen door de Opdrachtnemer, is de Opdrachtgever ook de daadwerkelijke gerechtelijke kosten verschuldigd.

  6. Verrekening van Betalingen: Betalingen door de Opdrachtgever worden eerst in mindering gebracht op alle verschuldigde kosten en rente, en vervolgens op de facturen die het langst openstaan.

  7. Zekerheidsstelling: De Opdrachtnemer kan te allen tijde van de Opdrachtgever een zekerheidsstelling of vooruitbetaling eisen voor de nakoming van verplichtingen uit de overeenkomst, met name bij overschrijding van betalingstermijnen of andere tekortkomingen van de Opdrachtgever.

Artikel 7. Wijziging en Meerwerk

  1. Uitvoering van Aanvullend Werk: Indien de Opdrachtnemer, op verzoek van de Opdrachtgever of op eigen initiatief met voorafgaande goedkeuring van de Opdrachtgever, werkzaamheden of prestaties verricht die buiten de afgesproken inhoud of omvang van de overeenkomst vallen, zullen deze werkzaamheden of prestaties door de Opdrachtgever worden vergoed volgens de overeengekomen tarieven. De Opdrachtnemer is echter niet verplicht om aan een dergelijk verzoek te voldoen en kan verlangen dat hiervoor een aparte schriftelijke overeenkomst wordt gesloten.

  2. Financiële Consequenties van Meerwerk: In het geval dat voor de dienstverlening een vaste prijs is overeengekomen, zal de Opdrachtnemer de Opdrachtgever, indien daarom wordt gevraagd, vooraf schriftelijk informeren over de financiële consequenties van het meerwerk. Dit omvat een schatting van de extra kosten en de impact op de planning en uitvoering van de overeenkomst.

Artikel 8. Kwaliteit en klachten

  1. Opdrachtgever dient binnen dertig (30) dagen na het verrichten van de werkzaamheden én (inieder geval) binnen veertien (14) dagen na ontvangst de factuur een beroep tedoen op een gebrek in de prestatie van Opdrachtnemer. Na verloop van deze termijn wordt geacht dat de werkzaamheden aan de Overeenkomst beantwoorden.

Artikel 9. Overmacht

  1. Definitie van Overmacht: Indien de Opdrachtnemer door een niet-toerekenbare tekortkoming (overmacht) niet aan haar verplichtingen jegens de Opdrachtgever kan voldoen, treedt een overmachtstoestand in werking. Gedurende deze periode is de Opdrachtgever niet gerechtigd de overeenkomst te ontbinden, en worden de verplichtingen van de Opdrachtnemer opgeschort tot het einde van de overmachtstoestand.

  2. Declaratie van Gedeeltelijk Nagekomen Verplichtingen: Voor zover de Opdrachtnemer ten tijde van het intreden van de overmachtstoestand gedeeltelijk zijn verplichtingen uit de overeenkomst heeft nagekomen, of deze zal kunnen nakomen, en aan het nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, is de Opdrachtnemer gerechtigd om het reeds nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte separaat te declareren. De Opdrachtgever is verplicht deze declaratie te voldoen alsof het een afzonderlijke overeenkomst betreft.

  3. Geen Recht op Schadevergoeding: In geval van een overmachtstoestand heeft de Opdrachtgever geen recht op enige vorm van schadevergoeding, ook niet als de Opdrachtnemer als gevolg van de overmacht enig voordeel mocht hebben.

  4. Omvang van Overmacht: Onder overmacht wordt verstaan, naast wat in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle externe oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop de Opdrachtnemer geen invloed kan uitoefenen, waardoor de nakoming van haar verplichtingen jegens de Opdrachtgever geheel of gedeeltelijk wordt verhinderd, of waardoor de nakoming van haar verplichtingen in redelijkheid niet van de Opdrachtnemer kan worden gevergd, ongeacht of de omstandigheid ten tijde van het sluiten van de overeenkomst te voorzien was.

Artikel 10. Intellectuele Eigendom

  1. Behoud van Rechten: Tenzij expliciet schriftelijk anders overeengekomen, behoudt de Opdrachtnemer alle auteursrechten, octrooirechten en alle overige rechten van industriële en/of intellectuele eigendom op alle door haar verrichte werkzaamheden, inclusief maar niet beperkt tot landingspagina’s, aanbiedingen, ontwerpen, afbeeldingen, tekeningen, (proef)modellen, recepten, en programmatuur.

  2. Eigendomsrecht: Tenzij expliciet schriftelijk anders overeengekomen, blijven alle rechten op de in dit artikel genoemde materialen en gegevens eigendom van de Opdrachtnemer, ongeacht of er voor de vervaardiging ervan kosten aan de Opdrachtgever in rekening zijn gebracht.

  3. Gebruik van Informatie: Alle informatie, zowel mondeling als schriftelijk, verstrekt door de Opdrachtnemer aan de Opdrachtgever, blijft eigendom van de Opdrachtnemer. Deze informatie mag door de Opdrachtgever alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor het verstrekt is.

  4. Vertrouwelijkheid: De Opdrachtgever zal geen informatie van de Opdrachtnemer aan derden verstrekken, behalve voor zover dit redelijkerwijs noodzakelijk is voor de uitvoering van de Overeenkomst en alleen na het overeenkomen van een geheimhoudingsverplichting.

Artikel 11: Aansprakelijkheid

  1. Wederzijdse Aansprakelijkheid: Beide partijen, de Opdrachtgever en de Opdrachtnemer (Vertical Force), erkennen hun verantwoordelijkheid voor respectievelijke verplichtingen. Vertical Force wijst elke verantwoordelijkheid voor indirecte, incidentele of gevolgschade af die kan ontstaan uit de geleverde diensten.

  2. Uitsluiting en Beperking van Aansprakelijkheid: Vertical Force's aansprakelijkheid voor directe schade is beperkt tot de betaalde vergoedingen voor de diensten waaruit de claim voortkomt, met uitsluiting van schade veroorzaakt door nalatigheid of bewuste fouten van de Opdrachtnemer.

  3. Aansprakelijkheid voor Geleverde Diensten: Vertical Force is niet aansprakelijk voor enige schade of verliezen die voortvloeien uit de interactie met of de afhankelijkheid van de gegenereerde leads. Het bedrijf is evenmin aansprakelijk voor schade die resulteert uit fouten of onvolledigheden in de aangeleverde informatie door de Opdrachtgever.

  4. Vrijwaring: De Opdrachtgever vrijwaart Vertical Force tegen alle aanspraken van derden die verband houden met de diensten, behalve in gevallen van grove nalatigheid of opzet door Vertical Force.

  5. Naleving van Wetgeving: Beide partijen zijn verplicht om te voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Eventuele consequenties van wettelijke veranderingen of nieuwe regelgeving liggen bij de respectieve partij.

  6. Claimprocedure: Claims dienen binnen een vastgestelde termijn na ontdekking van de schade gemeld te worden bij Vertical Force, met een duidelijke onderbouwing van de claim.

  7. Verjaringstermijn: Elke claim tegen Vertical Force moet binnen een jaar na het ontstaan van de claim ingediend worden, waarna het recht op compensatie vervalt.

Artikel 12: Opschorting, Verrekening en Ontbinding

  1. Gronden voor Ontbinding: De Opdrachtnemer heeft het recht de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk buitengerechtelijk te ontbinden zonder ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst in de volgende gevallen, waarbij de Opdrachtgever van rechtswege in verzuim is:

    a. Indien de Opdrachtgever faillissement of (voorlopige) surséance van betaling aanvraagt, failliet wordt verklaard, (voorlopige) surséance van betaling wordt verleend, of krachtens wetsbepaling onder bewind, beheer of curatele wordt gesteld.

    b. Indien de Opdrachtgever (delen van) haar onderneming of activiteiten geheel of gedeeltelijk overdraagt, liquideert, stillegt of staakt.

    c. Indien er conservatoir of executoriaal beslag wordt gelegd ten laste van de Opdrachtgever.

    d. Indien de Opdrachtnemer goede gronden heeft om te vrezen dat de Opdrachtgever tekort zal schieten in de nakoming van haar verplichtingen, of indien de Opdrachtgever reeds tekortgeschoten is.

Artikel 13. Toepasselijk Recht en Geschillen

  1. Toepasselijk Recht: Op deze Overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing, met uitsluiting van het Weens Koopverdrag.

  2. Bevoegde Rechter: Voor het beslechten van geschillen voortvloeiend uit deze Overeenkomst is uitsluitend de rechtbank bevoegd in de gemeente waar de Opdrachtnemer gevestigd is, tenzij de Opdrachtnemer kiest voor de wettelijk relatief bevoegde rechter.